Database van Verdwenen Molens

De Database van Verdwenen Molens richt zich geheel op de inventarisatie en geschiedschrijving van de geheel of gedeeltelijk verdwenen molens in Nederland. Deze inventarisatie wordt opgesteld en bijgewerkt door een groep van vrijwilligers met veel kennis van de Nederlandse molens.

Onder leiding van Nelly Sonneveld werd de Database van Verdwenen Molens in april 2001 online gezet. De database met de bijbehorende website is sindsdien uitgegroeid tot een begrip binnen de molenwereld en een grote kennisbron voor onderzoekers. Op 5 maart 2011 werd Nelly Sonneveld door Stichting Molengiftenfonds met de oorkonde voor Vernuft en Volharding geprezen voor haar werk.

De Database van Verdwenen Molens is gekoppeld aan Allemolens.nl. Als er informatie te vinden is over een door u gevonden molen, dan vindt u onder de beschrijving van desbetreffende molen een link naar de Database van Verdwenen Molens.

U vindt de Database van Verdwenen Molens onder www.molendatabase.org.

 
Vereniging De Hollandsche Molen zet zich sinds 1923 in voor het voortbestaan, malend en draaiend houden van de wind- en watermolens van Nederland. Om deze doelen te bereiken is De Hollandsche Molen actief voor iedereen die in molens is geïnteresseerd, voor moleneigenaren en andere molenprofessionals. Meer weten over Vereniging De Hollandsche Molen?