Stichting Molendocumentatie

Het documentatiecentrum van De Hollandsche Molen wordt beheerd door de medewerkers van de Stichting Molendocumentatie (SMD). Hier wordt zo veel mogelijk relevante informatie verzameld over bestaande en verdwenen molens, zoals boeken, foto’s en tekeningen. Ook zijn hier heel bijzondere collecties te vinden, waaronder het archief van Ten Bruggencate. Deze prominente molinoloog begon zelfs al voor 1923 met het maken van een kaartsysteem van zoveel mogelijk molens in Nederland en daarbuiten.

De SMD beschikt voor het beheren van deze collecties over een gekoelde archiefruimte en een studiezaal met een bibliotheek waar vrijwel alle boeken en tijdschriften over molens aanwezig zijn. Hier kunnen iedere donderdag bezoekers – na afspraak – terecht voor informatie, die dag zijn de medewerkers van de SMD aanwezig om vragen te beantwoorden en om alle documentatie te archiveren. U kunt de SMD bereiken op 020-6238703 of smd@molens.nl.

Website van de SMD:
Stichting Molendocumentatie

Formele stukken van de SMD:
Jaarverslag 2021
Meerjarenbeleidsplan 2022-2026
ANBI
Privacybeleid

Vereniging De Hollandsche Molen zet zich sinds 1923 in voor het voortbestaan, malend en draaiend houden van de wind- en watermolens van Nederland. Om deze doelen te bereiken is De Hollandsche Molen actief voor iedereen die in molens is geïnteresseerd, voor moleneigenaren en andere molenprofessionals. Meer weten over Vereniging De Hollandsche Molen?